top of page

Prijzen

Behandelingen

Alle behandelingen bij Trimsalon Ter Zande.

Plukken

Bij het plukken worden alleen die haren verwijderd, die ook daadwerkelijk los zitten. Het plukken behoort de hond absoluut geen pijn te doen. Meestal is dit voor ruwharige honden zoals Terriërs. Een plukvacht wordt niet gewassen in verband met de irritatie van de huid. Moest je dit toch willen dan kan je na enkele weken terug komen voor een wasbeurt. Ruwharige honden laat je 2 tot 4 keer per jaar doen.

Knippen of plukken

Dit wordt gedaan om een bepaald model aan te brengen of om te voorkomen dat lange haren gaan klitten en veel vuil mee naar binnen brengen. Deze behandeling kan je 4 tot 8 keer per jaar laten doen.

Uitdunnen

Alle dode haren worden uitgeplukt en de rest kan met de effileer schaar worden uitgedund en gemodelleerd. Deze techniek wordt vooral toegepast op Spaniëls en Setters. Deze behandeling is afhankelijk van het vachttype of het feit dat ze wel of niet gecastreerd of gesteriliseerd zijn. Dit kan om de 4 à 24 weken.

Knippen of plukken

Bij het wassen worden proffesionele producten gebruikt die enkel geschikt zijn voor uw hond. En het föhnen is nodig om uw hond perfect te kunnen modeleren.

Opgelet: Gebruik zelf geen mensenshampoo voor uw hond want dit is te agressief voor hun huid.

Ontwollen

Veel rassen hebben een ondervacht die bestaat uit onderwol. De onderwol dient verwijderd te worden om de vacht en huid lucht te geven. De onderwol kan ook vaak klitten. Deze behandeling kan je 2 tot 3 keer per jaar laten doen.

Nagels en oor reiniging

Bij iedere behandeling zal er gekeken worden naar de nagels en oren. Het is zeer belangrijk dat de haren worden geplukt uit de oren zodat deze kan verluchten waardoor er geen ontstekingen ontstaan.

bottom of page